### International Agency for Research on Cancer



Scientific Council Fifty-eighth Session



SC/58/1 (Prov.) 21 January 2022

Lyon, 9–11 February 2022 By Web conference

#### PROVISIONAL ANNOTATED AGENDA AND TENTATIVE TIMETABLE

 $\sim$ 

#### Wednesday 9 February 2022

Time <sup>1</sup>	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.	
09:00	15 min.	1.	Opening of the Session (all)		
		2.	Election of Rapporteur (all)		
		3.	Adoption of the Agenda (all)	SC/58/1 (Prov.)	
with the r	note taking. In	order to	overall Rapporteur" from SC. Members of the S speed up the process, a 30 min. slot has been c v the day's report and recommendations with a	idded at the end of	
09:15	1 hr 15	4.	Discussion on the Director's Report including:		
			4a. Biennial Report 2020–2021 (all)	<u>SC/58/2</u>	
			4b. Highlights from the meeting of the 63 <sup>rd</sup> Session of the Governing Council, held remotely (all)	Presentation	
			4c. Director's update from the 57 <sup>th</sup> Session of the Scientific Council (all)		
The Director will make her presentation available on the event management platform by 17 December 2021. SC will be able to ask questions/make comments by e-mail to the Programme Officer in the Director's Office (DIR-PO), Véronique Chajès, (email address: <u>iarc.sc@iarc.fr</u> ) <b>before 28 January 2022</b> , discussion is therefore restricted to 1 hour 1/4.					
10:30	30 min.	Group	Group photograph <sup>2</sup> & COFFEE/TEA BREAK		
11:00	30 min.	5.	Discussion with the Director (DIR), the Director of Administration and Finance (DAF) and the Scientific Council only (SC + DIR/DAF/DIR-PO/DOC)		

<sup>&</sup>lt;sup>1</sup> Lyon time indicated for ease of reference.

<sup>&</sup>lt;sup>2</sup> All participants requested to switch on their videos for a "print screen" photograph.

## Wednesday 9 February 2022

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
11:30	30 min.	6.	Director's response to the Genomic Epidemiology Branch (GEM) Review, held remotely in January 2021 (details of action taken) (SC + DIR/DAF/ DIR-PO/DOC/GEM Heads only)	Presentation
A slide pr	esentation (n	o docum	ent) will be available on INDICO by 17 Decembe	er 2021.
12:00	30 min.	7.	Update on Data Science activities (all)	<u>SC/58/3</u> Presentation
12:30	30 min.	8.	Review the day's report and agree on recommendations (SC + DIR/ note takers/DOC)	
SC to go over the day's report and agree on its recommendations. It is proposed that the Director be present to provide any clarification needed.				
13:00			End of first day	

# Thursday 10 February 2022

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.	
09:00	30 min.	9.	Discussion on the recommendations of the Working Group on the Evaluation Framework of the IARC Medium-Term Strategy (MTS) 2021–2025 and its Key Performance Indicators (KPIs) (all)	SC/58/4 Presentation	
09:30	1 hr	10.	Discussion on the COVID-19 and cancer initiative: a building back better proposal (IARC-C19) (all)	<u>SC/58/5</u> Presentation	
10:30	15 min.	11.	Scientific Council membership of 2023 Review Panel [Nutrition and Metabolism (NME) Branch, Head: Dr Marc Gunter] (all)		
	SC Chair & Vice-Chair to discuss potential SC candidates with the Director ahead of the meeting and contact them to check their willingness/availability.				
10:45	15 min.	12.	Scientific Council's recommendations following poster review (all)		
available	Video presentations of all posters (except CSU and ENV, undergoing review in 2022) will be made available on INDICO. SC will be invited to discuss them further with junior scientists and Branch Heads on 18–20 January 2022, through dedicated Zoom meetings.				

## Thursday 10 February 2022

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
11:00	30 min.	COFFE	E/TEA BREAK	
11:30	30 min.	30 min. 13.	Biennial Report on IARC education and training activities 2020–2021 (all)	<u>SC/58/6</u>
				Presentation
12:00	30 min.	14.	Update on the "Nouveau Centre" and on	<u>SC/58/7</u>
		resource mobilization (all)	Presentation 1	
				Presentation 2
12:30	30 min.	15.	Review the day's report and agree on recommendations (SC + DIR/ note takers/DOC)	
SC to go over the day's report and agree on its recommendations. It is proposed that the Director be present to provide any clarification needed.				
13:00			End of second day	

## Friday 11 February 2022

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
09:00	30 min.	16.	Scientific Report of the Cancer Surveillance (CSU) Branch Review; Branch Head's response; DIR's response and discussion (SC + DIR/DIR-PO/DOC/ CSU Branch and Deputy Heads only)	
09:30	20 min.	17.	Finalization/endorsement by SC of CSU Review Report (SC only)	SC/58/WP3
09:50	30 min.	18.	Scientific Report of the Environment and Lifestyle Epidemiology (ENV) Branch Review; Branch Head's response; DIR's response and discussion (SC + DIR/ DIR-PO/DOC/ENV Branch and Deputy Heads only)	
10:20	20 min.	19.	Finalization/endorsement by SC of ENV Review Report (SC only)	SC/58/WP4
10:40	30 min.	COFFE	E BREAK	

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
11:10	1 hr	20.	Drafting of Scientific Council Report (SC only)	
12:10	30 min.	21.	Draft SC Report given to DIR and DAF	
12:40	30 min.	22.	Presentation of Report to the Director only, plus discussion on issues arising (SC + DIR/DAF)	
13:10	5 min.	23.	Election of Chairperson and Vice- Chairperson for the 59 <sup>th</sup> Session of the Scientific Council in 2023 (all)	
13:15	5 min.	24.	Date of next Session (all)	
13:20	25 min.	25.	Adoption of the Scientific Council Report (all)	SC/58/8
13:45		26.	Closure of Session (all)	

Time zones by Country	February
Australia (Brisbane)	18:00 - 23:00
Austria, Belgium, Denmark, France, Germany, Hungary, Italy, Morocco, Netherlands, Norway, Spain, Sweden, Switzerland	09:00 - 14:00
Finland	10:00 - 15:00
Japan, Republic of Korea	17:00 - 22:00
Qatar, Russian Federation	11:00 –16:00
Brazil	05:00 - 10:00
Canada (Québec)	03:00 - 08:00
Canada (Calgary)	01:00 - 06:00
China	16:00 - 21:00
India	13:30 - 18:30
Iran IR	11:30 - 16:30
Ireland, UK	08:00 - 13:00
USA (Rochester, MN)	02:00 - 07:00