





Governing Council Sixty-fifth Session

**GC/65/1 (Prov.) Rev.3** 8 May 2023

Lyon, 10–12 May 2023 Nouveau Centre Auditorium

# PROVISIONAL AGENDA AND TENTATIVE TIMETABLE – REVISION 3

Wednesday 10 May 2023 - Plenary Session

=			<i>,</i>	<del>-</del>	
Indicative timing	Duratio n	Item No.	Item¹ (attendance)	Document No.	Resolution No.
14:00 - 14:10	10 min	1.	Opening of the Session (all)		
14:10 – 14:15	5 min	2.	Election of Rapporteur (all)		
14:15 – 14:20	5 min	3.	Adoption of the Agenda (all)	GC/65/1 (Prov.) Rev.3	
14:20 – 15:00	40 min		Coffee & tea break + flag ceremony		

#### Wednesday 10 May 2023 - Closed Session

Indicative timing	Duratio n	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
15:00 – 15:15	15 min	4.	Interview modalities for the position of Director (closed session)		
15:15 – 16:15	1 hour	5.	Interview of candidate for the position of Director (closed session)  Dr Elisabete Weiderpass		

<sup>&</sup>lt;sup>1</sup>All documents and presentations available on: <a href="https://events.iarc.who.int/e/GC65">https://events.iarc.who.int/e/GC65</a>

## Wednesday 10 May 2023 – Plenary Session

Indicative timing	Duration	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
16:15 – 16:30	15 min	6.	Update on IARC's COVID-19 and cancer initiative (all)	GC/65/3	GC/65/R4
16:30 – 17:00	30 min	7.	The Nouveau Centre building and resource mobilization (all)	GC/65/4 Rev.1	GC/65/R5 GC/65/R16 GC/65/R6
17:00 – 17:05	5 min	8.	Acceptance of donations (all)	GC/65/10 Rev.1	GC/65/R11
17:05 – 17:15	10 min	9.	Acceptance of grants and contracts, including report on interest apportionment (all)	GC/65/11 Rev.1	GC/65/R12
17:15			End of session		

### Thursday 11 May 2023 - Closed Session

Indicative timing	Duration	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
09:00 - 10:00	1 hr	10.	Election of Director (closed session)		GC/65/R1
			Voting followed by GC Chair informing c	andidate of re	sult. Resolution
			to be read at opening of plenary.		

#### Thursday 11 May 2023 - Plenary Session

Indicative timing	Duratio n	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
10:00 – 10:15	15 min	11.	Address by the Director-General, WHO (all)		
10:15 – 10:45	30 min	12.	Director's report (major scientific highlights, report on strengthened collaboration with WHO, including WHO Academy, and report on use of FENSA) (all)	GC/65/2	GC/65/R2 GC/65/R3
10:45 – 11:15	30 min		Coffee & tea break + Group photogi	aph	
11:15 – 11:45	30 min	13.	Report of the Fifty-ninth session of the Scientific Council (all)	GC/65/5	
11:45 – 12:15	30 min	14.	Director's response to recommendations of the Scientific Council from the 59 <sup>th</sup> Session of the Scientific Council (all)	GC/65/6	GC/65/R7
12:15 – 12:45	30 min	15.	Annual Financial Report, Report of the External Auditor and Financial Statements for the year ended 31 December 2022 (all)	GC/65/7	GC/65/R8

Thursday 11 May 2023 - Plenary Session

Indicative timing	Duration	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
12:45 – 13:00	15 min	16.	Biennial Report of the IARC Ethics Committee (IEC), 2021–2022 (all)	GC/65/8	GC/65/R9
13:00 – 14:00			Lunch in the Nouveau Centre cafete	ria	
14:00 – 15:00	1 hour	17.	Proposed Programme and Budget (2024–2025) (all)	GC/65/9	GC/65/R10
15:00 – 15:30	30 min		Coffee & tea break		

### Thursday 11 May 2023 - Closed Session

Indicative timing	Duration	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
15:30 – 16:30	1 hour	18.	Appointment of new members of the Scientific Council (closed session)	GC/65/12 Rév.1	GC/65/R13
			Arrangements for resumption of plenar	·y	

#### Thursday 11 May 2023 - Plenary Session

Indicative timing	Duration	Item No.	Item (attendance)	Document No.	Resolution No.
16:45 – 17:00	15 min	19.	Membership of the Subcommittee on the admission of new Participating States <sup>2</sup> (all)		GC/65/R14
17:00 – 17:15	15 min	20.	Any other business (all)		
17:15 – 17:25	10 min	21.	Election of Chairperson and Vice- Chairperson for next session (all)		
17:25 – 17:30	5 min	22.	Date of next session (all)		GC/65/R15
17:30 – 17:45	15 min	23.	Closure of formal session GC invited to attend the inauguration ceremony on Friday 12 May – see details below (all)		
17:45			End of session, followed by a dinne restaurant	r at 19:45 in a	a Lyonnais

#### Friday 12 May 2023

Indicative timing	Inauguration ceremony of the Nouveau Centre				
09:00	Welcome coffee / Nouveau Centre visits / Monograph exhibition				
10:00	Unveiling of the inauguration plaque				
10:15	Official speeches: IARC Director, WHO, Ville de Lyon, Lyon Metropole, Region, French State				
11:00	Video of the Nouveau Centre				
11:15	Roundtable: Governing and Scientific Council Chairpersons, WHO				
12:00	Press conference / Quiz				
12:30	Lunch cocktail with animation				
14:00	End of ceremony				

<sup>&</sup>lt;sup>2</sup> Current membership: the Chairperson of the Governing Council (member ex officio), and representatives of Brazil, Japan, Qatar, the United Kingdom and the United States of America.