





Scientific Council Sixty-first Session SC/61/1-Rev2 (Prov.) 24 January 2025

Lyon, 12–14 February 2025 By Web conference

#### PROVISIONAL ANNOTATED AGENDA AND TENTATIVE TIMETABLE

weathesday 12 rebruary 2025				
Time <sup>1</sup>	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No. <sup>2</sup>
12:00	15 min.	1. 2. 3.	Opening of the Session (all) Election of Rapporteur (all) Adoption of the Agenda (all)	SC/61/1 (Prov.)
12:15	20 min.	4.	Scientific Council's recommendations following flash talks in December 2024 (all)	<u>SC-</u> <u>Recommendations</u>
12:35	45 min	5.	<ul> <li>Discussion on the Director's Report including:</li> <li>5a. Major scientific highlights (all)</li> <li>5b. Highlights from the meeting of the 66<sup>th</sup> Session of the Governing Council, held in a hybrid format (all)</li> <li>5c. Director's update from the 60<sup>th</sup> Session of the Scientific Council (all)</li> </ul>	<u>Director's slides</u>
13:20	15 min	6.	Biennial Report of the IARC Ethics Committee (IEC), 2023–2024 (all)	<u>SC/61/2</u> IEC BR slides
13:35	25 min.		Group photograph <sup>3</sup> & COFFEE/TEA BREAK	

#### Wednesday 12 February 2025 – Plenary Session

#### Wednesday 12 February 2025 – Closed Session

14:00	30 min.	7.	Discussion with the Director (DIR), the
			Director of Administration and Finance (DAF)
			and the Scientific Council only
			(SC+DIR/DAF/DIR-PO/GBM)

<sup>&</sup>lt;sup>1</sup> Indicative timing refers to Lyon, France time zone (i.e. Central European Time (CET), which is one hour ahead of Coordinated Universal Time (UTC)).

<sup>&</sup>lt;sup>2</sup> All documents and presentations available <u>https://events.iarc.who.int/e/SC61</u>

<sup>&</sup>lt;sup>3</sup> All participants requested to switch on their videos for a "print screen" photograph.

		,		
Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
14:30	45 min.	8.	Evaluation Report of the IARC Medium-Term	<u>SC/61/3</u>
			Strategy (MTS) 2021–2025 (all)	<u>Appendices</u>
45 45	25			50/01/4
15:15	25 min.	9.	Request for support from the Governing	<u>SC/61/4</u>
			Council Special Fund (all)	<u>GCSF slides</u>

### Wednesday 12 February 2025 – Plenary Session

### Wednesday 12 February 2025 – Closed Session

				•
15:40	25 min.	10.	Director's response to the Evidence Synthesis and Classification (ESC) Branch	
			Review, held on 22–26 January 2024 (details	
			of action taken) (SC+DIR+ESC Branch and	
			Deputy Heads only)	
16:05	30 min.	11.	Review the day's report and agree on	
			recommendations (SC only with dedicated	
			members of the Secretariat)	
16:35			End of first day	

### Thursday 13 February 2025 – Plenary Session

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
12:00	45 min.	12.	Regular update on IRCC Initiative for Resilience in Cancer Control (formerly IARC-C19) (all)	<u>SC/61/5</u>
12:45	1 hr.	13.	Update - IARC@60 Anniversary	<u>SC/61/6</u>
13:45	30 min.	14.	IARC scientific programmes: presentation and discussion (all)	
14:15	10 min.	15.	Scientific Council membership of Branch Review Panel in 2026 [Genomic Epidemiology (GEM) Branch, Head: Dr Paul Brennan] (all)	
14:25	30 min.		COFFEE/TEA BREAK	
14:55	55 min.	16.	Proposed programme and budget (2026–2027) (all)	<u>SC/61/7</u> <u>SC/61/7-</u> <u>Annexes</u>
15:50	30 min.	17.	Review the day's report and agree on recommendations (SC only with dedicated members of the Secretariat)	
16:20	-		End of second day	

Time	Duration	ltem	Title (attendance)	Document No.
12:00	20 min.	18.	Scientific Reports of the Epigenomics and Mechanisms (EGM) Branch Reviews; Branch Head's response; DIR's response and discussion (SC+DIR/DIR-PO/GBM+EGM Branch and Deputy Head only)	
12:20	15 min.	19.	Finalization/endorsement by SC of EGM Review Reports (SC only)	SC/61/WP3
12:35	20 min.	20.	Scientific Reports of the Early Detection, Prevention and Infections (EPR) Branch Review; Branch Head's response; DIR's response and discussion (SC+DIR/DIR-PO/GBM+EPR Branch and Deputy Heads only)	
12:55	15 min.	21.	Finalization/endorsement by SC of EPR Review Reports (SC only)	SC/61/WP4
13:10	30 min.		COFFEE BREAK	
13:40	1 hr	22.	Drafting of Scientific Council Report (SC only)	
14:40	30 min.	23.	Draft SC Report given to DIR and DAF	
15:10	30 min.	24.	Presentation of Report to the Director only, Ilus discussion on issues arising	

# Friday 14 February 2025 – Closed Session

## Friday 14 February 2025 – Plenary Session

15:40	15 min.	25.	Election of Chairperson and Vice-Chairperson for the 62 <sup>nd</sup> Session of the Scientific Council in 2026 (all)	
15:55	5 min.	26.	Date of next Session (all)	
16:00	25 min.	27.	Adoption of the Scientific Council Report (all)	SC/61/8
16:25			Closure of Session	

Time zones by Country	12, 13 & 14 February
Australia (Melbourne)	22:00 - 02:30
Austria, Belgium, Denmark, France, Germany, Hungary, Italy, Morocco, Netherlands, Norway, Spain, Sweden, Switzerland	12:00 - 16:30
Brazil (Rio de Janeiro)	08:00 - 12:30
Canada (Québec), USA (Rockville, MD & Washington, DC)	06:00 - 10:30
China (Beijing)	19:00 – 23:30
Finland (Helsinki), Egypt (Cairo)	13:00 - 17:30
India (New Delhi)	16:30 - 21:00
Iran (Islamic Republic of) (Tehran)	14:30 - 18:30
Ireland (Dublin), United Kingdom (London)	11:00 - 15:30
Japan (Tokyo), Republic of Korea	20:00 - 00:30
Qatar (Doha), Russian Federation (Obninsk), Saudi Arabia (Riyadh)	14:00 - 18:30